بیماری ها, مراقبت و سلامتی, مقالات

آیا سگ من انگل دارد؟ انواع انگل سگ و راه های تشخیص آن

علائم و درمان انگل سگ

انگل سگ موضوعی است که ممکن است برای خانواده هایی که از این حیوان دوست داشتنی مراقبت می کنند پیش بیاید. البته فرقی ندارد که به تازگی مراقبت از سگی را قبول کرده اید یا مدت هایی طولانی است که از حیوان خانگی خود مراقبت می کنید. زیرا این بیماری در اثر بی توجه بودن به محیط نگهداری و تغذیه این حیوان خانگی به وجود می آید. پس زمانی که می خواهید سرپرستی و نگهداری از سگی را قبول کنید باید نسبت او تعهد داشته باشید. این تعهد باید در مواردی مانند حساسیت نسبت به علائم رفتاری و سلامت پوست او وجود داشته باشد. اما مهم ترین عامل در به وجود آمدن انگل در سگ را نباید فراموش کنیم. این عامل مربوط به نوع و دفعات تغذیه ی سگ یا سگ هایی است که از آن ها نگهداری می کنید.

علائم یک سگ مبتلا به انگل چیست؟

  1. شایع ترین علائم و نشانه های انگل های روده ای عبارتند از:
  2. اسهال، با یا بدون خون یا مخاط
  3. اسکوتینگ
  4. استفراغ
  5. تورم در شکم
  6. کاهش وزن ناگهانی و زیاد
  7. کاهش فعالیت فیزیکی

راه های پیشگیری از انگل در سگ ها

این بیماری عموماً مربوط به قسمت های روده ای آن ها می شود. برای پیشگیری از این بیماری، نوع تغذیه ی صحیح را در ادامه به طور مختصر ذکر می کنیم.

  • توله سگ های ۸ تا ۱۲ هفته ای به چهار وعده غذا در روز احتیاج دارند.
  • توله سگ های ۳ تا ۶ ماه را ۳ بار در روز تغذیه کنید.
  • سگ های ۶ ماه تا ۱ سال را نیز ۲ بار در روز غذا دهید.
  • در مرحله آخر زمانی که اولین سالگرد تولد سگ شما فرا رسید، فقط کافی است که روزی یک وعده غذا به او دهید.
  • دقت کنید که به سگ هایی که مستعد نفخ معده هستند تعداد وعده های غذایی بیشتر ولی با حجم کم تر بدهید.

منظور از انگل سگ، همان کرم هایی هستند که در معده یا روده های او به وجود می آیند یا وجود دارند. به طور مثال کرم کُروی یا گِرد یکی از شایع ترین انگل هایی است که معده ی سگ ها را دچار مشکل می کند.

البته موارد دیگری از انگل در سگ ها نیز وجود دارند که عبارتند از: کرم قلابدار.

این کرم در روده ی کوچک سگ به وجود می آیند و در گوارش او اختلال به وجود می آورد. مورد دیگر از انگل ها، کرم نواری است که در روده ی بزرگ سگ ها به وجود می آید. البته از این نکته نیز نباید غافل شد که همه انگل ها کرم نیستند. به طور مثال کوکسیدیا و ژیاردیا.

این موجودات از لحاظ بیولوژیکی تک سلولی محسوب می‌ شوند و در دستگاه گوارشی یا روده ی سگ زندگی می کنند. یکی از راه های مهم برای پیشگیری و به وجود نیامدن انگل ها، استفاده بیشتر از غذا های خشک به جای غذا های مرطوب است.

راه تشخیص انگل در خون

این بیماری در سگ ها فقط مربوط به روده ها یا معده ی او نمی شوند. بلکه در مو های او و حتی در خون او نیز وجود دارند. انگل خونی از طریق نیش آلوده ی پشه وارد خون سگ شده و به قلب او می رسد. لازم است که بدانید طول این کرم تا بیش از ۱۰ سانتی متر نیز گزارش شده است.

  1. در مرحله اول برای جلوگیری از به وجود آمدن این انگل باید از بردن سگ به مناطق آلوده خودداری کرد.
  2. سپس باید بهداشت سگ را به طور روزانه چک کنید. اگر مرحله ی دوم به خوبی انجام شود، انگل های پوستی سگ مانند: انواع کک ها و کنه ها را نیز می توانید به راحتی و به سرعت تشخیص بدهید و در راستای رفع آن اقدام کنید.

کک ها همچنین شایع ترین نوع انگل در سگ ها هستند.

لذا با رعایت بهداشت در ابعاد مختلف مانند: استحمام و کوتاه کردن موهای حیوان از بروز انگل پوستی در سگ خود جلوگیری می کنید. یکی از راه های مهم برای جلوگیری از به وجود آمدن کَنه، شانه زدن مرتب مو های سگتان است.

چه زمانی برای مراجعه به دامپزشک مناسب است؟

تشخیص وجود انگل در سگ ها بسیار آسان است و خودتان به تنهایی می توانید به وجود آن ها پی ببرید. به طور مثال اگر خودتان موجودات فوق العاده ریزی در خانه یافتید؛ آن ها کک یا کنه هستند و مربوط به سگ شما هستند. همچنین اگر سگ شما در طول روز چندین بار خودش را می خاراند یا بر روی فرش بسیار چرخ می زند به احتمال زیاد کک دارد.

برای تشخیص انگل های داخلی باید دقت و توجه بیشتری به خرج دهید. زیرا امکان دارد که این انگل ها در مرحله اول بر روی غریزه حیوان تاثیر بگذارند و او را دچار اختلال حواس کنند. پس راه اول برای شناسایی انگل های خونی، شناسایی و تحلیل رفتار های غیر طبیعی سگ است. به طور مثال اگر سگ تان بسیار بد اخلاق شده یا سر و صدای زیادی ایجاد می کند، ممکن است که دچار انگل خونی شده باشد.

اما متخصص انگل سگ از طریق آزمایش خونی که معمولاً از پا های او دریافت می شود و یا از طریق مدفوع حیوان به طور قطعی تشخیص خود را اعلام می کند. به یاد داشته باشید که تشخیص انگل حتماً باید از طریق بررسی آزمایشگاهی اعلام شود تا نتیجه ی آن یقین آور باشد. درمان انگل حتماً باید زیر نظر دامپزشک صورت بگیرد و اگر نه تمام مسئولیت های آن بر عهده خودتان خواهد بود.

آیا زمان تشخیص انگل و نوع نگهداری از سگ مهم است؟

درمان به هنگام انگل سگ مشروط به تشخیص زود هنگام آن است. پس در صورتی که رفتار غیر طبیعی، مدفوع خونین و یا خارش بسیار زیاد سگ تان را مشاهده کردید، حتماً باید در اسرع وقت به دامپزشک مراجعه کنید. نکته مهم دیگری نیز وجود دارد که مربوط به وزن سگ شما است. اگر سگ با کاهش وزن شدید روبرو شد به احتمال زیاد دچار انگل خونی شده است. شاید بعضی از خانواده ها بگویند که ما به شدت به بهداشت سگ مان اهمیت می‌ دهیم اما نمی دانیم که چگونه او دچار انگل یا کک شده است. یکی از مواردی که خانواده ها از آن غافل می شوند این است که کک می تواند از بدن یک سگ دیگر نیز منتقل شود. پس در روابط خود نیز باید دقت کافی داشته باشید تا سگ تان دچار این بیماری نشود.

2 دیدگاه در “آیا سگ من انگل دارد؟ انواع انگل سگ و راه های تشخیص آن

  1. رها گفت:

    سگم همش بالا میاره و توش کرمه تروخدا بگین چیکار کنیم خیلی میترسم

    1. مدیر فروشگاه گفت:

      سلام و وقت بخیر
      اصلا جای نگرانی نداره. سگ ها به دلیل جیره غذایی که دارند، حتما در معرض ابتلا به انگل های گوارشی قرار خواهند گرفت و راه پیشگیری آن هم خوراندن قرص ضد انگل به صورت سه ماه یکبار به طور روتین است. اگر کرم مشاهده شد، باید در اسرع وقت به دامپزشکی مراجعه کنید تا با دارو های ضد انگل قوی تر بتوان آن ها را از بین برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *